Кина Висока ефикасност и разменувач на топлина надвор од гас изработена од плочи за перници фабрика и производители | Хемикип

Висока ефикасност и разменувач на топлина без гас изработени од плочи за перници

Краток опис:

Опремата за разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови ги користи нашите само-произведени плочи за пренос на топлина како главни елементи за размена на топлина. Плочите за пренос на топлина се наредени во одреден интервал; медиумот за размена на топлина тече внатре во плочите, а каналите за гас (надвор од гас или димни гасови) се надвор од плочите. Растојанието помеѓу плочите за пренос на топлина може флексибилно да се дизајнира и прилагоди според условите за работа.


 • Големина: направено по нарачка
 • Бренд: Platecoil
 • Пристаниште за испорака: Пристаниште во Шангај
 • Начин на плаќање: Т / Т
 • Детали за производот

  Ознаки на производот

  Кој е разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови)?

  слика007

  Разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови) се користи во греење на гас (претходно загревање), ладење (пред ладење), обновување на топлина и разни други услови. Таа се заснова на водечката светска технологија на дизајн за пренос на топлина на плочи со ласерско заварување, со големи технички предности, вклучувајќи: висока сигурност на заварување, широк канал, мал волумен, висока ефикасност и лесна за чистење.

  Разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови) користи плоча за перница, која е поставена според одредени растојанија. Внатрешната плоча е канал со флуиди, надворешната плоча е канал со гас (димниот гас). Растојанието помеѓу плочите може да се прилагоди флексибилно или да се дизајнира според условите за работа. Перницата со перница заедно со дизајнот на широк канал не само што овозможува висок коефициент на размена на топлина, туку има и технички предности супериорни во однос на традиционалните разменувачи на топлина, вклучувајќи низок пад на притисок, висока температура и отпорност на висок притисок и лесно чистење.

  Плочката за пренос на топлина е опремена со дизајн со широк канал. Покрај тоа што има многу висок коефициент на пренос на топлина, тој има и технички карактеристики кои се значително подобри од традиционалните разменувачи на топлина, како што се пад на мал притисок, висока температура и отпорност на висок притисок, отпорност на прашина и лесно чистење.

  За што се користи разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови)?

  слика009

  (1) Разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови) може да се користи во хемиски полиња

  (2) Разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови) може да се користи во полињата со ѓубриво

  (3) Разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови) може да се користи при согорување на отпад

  (4) Разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови) може да се користи во индустријата за печатење и боење

  (5) Разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови) може да се користи во текстилната индустрија

  Нашите предности на разменувачот на топлина надвор од гас (димни гасови)?

  (1) SS304, SS316, 2205 и Hastelloy можат да бидат флексибилни избрани за материјалот за размена на топлина.

  (2) Плочата може да го поднесе внатрешниот притисок на највисокиот 60bar и може да ја води водата, саламурата, врелото масло, пареата, ладилното средство

  (3) Плочката може да го поднесе надворешниот притисок на највисокиот 300bar

  (4) Со истата површина за размена на топлина, таа зафаќа само половина волумен кога се споредува со разменувачот на топлина во цевката

  (5) Дизајн на паралелен воздушен канал, скоро и да нема отпор на ветер, нема потреба од дополнителни вентилатори

  (6) Плочите со пренос на топлина ја постигнуваат високата турбуленција за ладење вода или пареа, помагаат да се создаде висока ефикасност на размена на топлина

  (7) Посебната структура на плочката за размена на топлина го олеснува работењето, чистењето и одржувањето во споредба со разменувачот на топлина со цевки и разменувач на топлина со цевки со перки

  (8) Модуларниот дизајн, лесен за интеграција во системот за третман на издувни гасови на нови проекти или проекти за реновирање

  Местото за инсталација на проектот за нашиот разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови)

  Нашата опрема за производство на разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови)

  Разменувачот на топлина плоча за перниче за потопување е широко применет за ладење и загревање на течност: 

  Нашата емисија за видео-разменувач на топлина надвор од гас (димни гасови)


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

  Категории производи