Ајс банка

Производи

Банка за мраз за складирање на ледена вода

Краток опис:

Ice Bank се состои од голем број на фибер ласерски заварени перници кои се закачени во резервоар со вода.Ледениот брег ја замрзнува водата во мраз ноќе со ниско електрично полнење, а ќе се исклучи дење кога електричното полнење ќе се зголеми.Мразот ќе се стопи во ледена вода која може индиректно да се користи за ладење на производите, па ќе ги избегнете дополнителните скапи сметки за струја.


 • Модел:Нарачана
 • Бренд:Platecoil®
 • Пристаниште за испорака:Шангај пристаниште или како ваше барање
 • Начин на плаќање:T/T, L/C, или како ваше барање
 • Детали за производот

  Ознаки на производи

  Што е ледената банка?

  Ice Bank е технологија заснована на складирање на капацитетот за ладење ноќе и користење на следниот ден за ладење.Навечер, кога електричната енергија се генерира по пониска цена, ледената банка ја лади течноста и ја складира нормално како разладена вода или мраз.Во текот на денот кога електричната енергија е поскапа, чилерот се исклучува и складираниот капацитет се користи за да се задоволат барањата за оптоварување за ладење.Пониските температури во текот на ноќта овозможуваат опремата за ладење да работи поефикасно отколку во текот на денот, со што се намалува потрошувачката на енергија.Потребен е помал капацитет, што значи пониски трошоци за почетна капитална опрема.Користењето на електрична енергија вон врв за складирање на енергијата за ладење ја намалува максималната дневна потрошувачка на енергија, спречувајќи ја потребата од дополнителни скапи електрани.

  Кој е принципот на работа?

  Банка за мраз е пакет од плочи за перници исправени во резервоарот за вода, медиумот за ладење поминува низ внатрешноста на плочите, апсорбира топлина од вода од надвор од испарувачот на плочата за перници, ја лади водата до точката на замрзнување.Формира слој на плочите на перницата, а дебелината на ледената фолија зависи од времето на складирање.Ice Bank е иновативна технологија која користи замрзната вода и специфичен дизајн за ефикасно складирање и управување со топлинска енергија во подолги периоди, за да може да се користи секогаш кога е потребно.Со овој метод, големи количини на енергија може да се складираат ефтино, што го прави совршен за проекти со високи потреби за енергија во текот на денот и ниски тарифи за енергија.

  Што се чиниите за перница и надворешниот резервоар Platecoil?

  Плочата за перница Platecoil е специјален разменувач на топлина со структура на рамна плоча, формиран со технологија на ласерско заварување и надуен, со високо турбулентен внатрешен проток на течност, што резултира со висока ефикасност на пренос на топлина и рамномерна распределба на температурата.Може да се дизајнира и произведе во различни форми и големини според барањата на купувачот.Надворешноста на плочата за перница Platecoil е резервоар кој е дизајниран со влез, излез и така натаму.

  а.Фибер ласерски заварен машина за перница плоча, дупчиња плоча
  б.Плоча за перница за ласерско заварување за разменувач на топлина со потопување
  в.резервоар за ледена банка за храна
  г.резервоар за ледена банка за индустрии
  г.Производител на системот за ледена банка

  Апликации

  1. Во млечните индустрии.

  2. Во живинарските индустрии каде што потребната разладена вода не е константна, туку флуктуира во зависност од секојдневните потреби.

  3. Во пластичните индустрии за ладење на калапи и производи во текот на процесот на производство.

  4. Во индустриите за кондиторски суровини каде што се произведуваат голем број различни производи и бараат различна потрошувачка на ладилници во различни временски периоди со различни разладни носивост.

  5. Во клима уред за големи згради каде што барањата за ладење се привремено одредени или асинхроно флуктуираат, на пр.: канцеларии, фабрики, болници, хотели, спортски сали итн.

  Предности на производот

  1. Ниска потрошувачка на електрична енергија поради нејзината работа за време на евтините ноќни тарифи за електрична енергија.

  2. Постојано ниска температура на ледената вода до крајот на периодот на одмрзнување.

  3. Складирање мраз целосно изработено од нерѓосувачки челик задолжително за апликации.

  4. Најниска содржина на разладно средство во системот за ладење.

  5. Банка за мраз како отворен, лесно достапен систем за испарување.

  6. Банката за мраз е лесна за проверка и чистење задолжителна за апликации.

  7. Создавајте ледена вода која користи евтини ноќни тарифи за електрична енергија.

  8. Компактен дизајн кој може да се користи за различни апликации.

  9. Голема површина за пренос на топлина во споредба со потребната површина.

  10. Заштеда на енергија.


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

  ПоврзаниПРОИЗВОДИ