За-Нас-Профил на компанијата22

Производи

 • Разменувач на топлина со ласерски заварени плочки

  Разменувач на топлина со ласерски заварени плочки

  Разменувачот на топлина со перница се состои од два метални листови, кои се заваруваат заедно со континуирано ласерско заварување.Овој разменувач на топлина од типот на панел може да се направи во бесконечен опсег на облици и големини.Идеално е прилагоден за апликации кои вклучуваат високи притисоци и температурни екстреми, обезбедува високо ефикасни перформанси за пренос на топлина.Со ласерското заварување и надуените канали, тој предизвикува голема турбуленција на течноста за да постигне високи коефициенти на пренос на топлина.

 • Разменувач на топлина со брановидни плочи

  Разменувач на топлина со брановидни плочи

  Дизајнот на разменувачот на топлина со брановидна плоча произведува максимални, рационализирани основни површини за пренос на топлина за да се спротивстават на нечистотија.Конфигурацијата за проток со повеќе зони е ексклузивна за Chemequip и е специјално дизајнирана со зонирани заглавија за употреба со пареа, испорачувајќи ја пареата речиси истовремено на сите нивоа на единицата.Ова го избегнува „блокирањето“ на кондензатот што ја ограбува ефикасноста што најчесто се среќава во калеми на цевки или единици со директно заглавие.Конфигурираниот серпентински проток обезбедува извонредни перформанси со средствата за греење или ладење, бидејќи неговата конфигурација овозможува постигнување високи внатрешни брзини на проток.

 • Разменувач на топлина со стегач за ладење или греење

  Разменувач на топлина со стегач за ладење или греење

  Разменувачот на топлина со прицврстување има двојна релјефна клешта и единечна релјефна клешта.Разменувачите на топлина со двојни врежани стегачи се лесни за инсталирање на постоечки резервоари или опрема со кал што спроведува топлина и се економичен, ефикасен начин за доградба на греење или ладење за одржување на температурата.Дебелата плоча на разменувачот на топлина со единечна врежана стега може да се користи директно како внатрешен ѕид на резервоарот.

 • Резервоар со јакна за дупчиња за ласерско заварување

  Резервоар со јакна за дупчиња за ласерско заварување

  Резервоарот со дупчиња се користат во многу индустрии.Површините за размена на топлина можат да бидат дизајнирани или за греење или ладење.Тие може да се користат за отстранување на зголемената топлина на реакцијата (сад на топлински реактор) или намалување на вискозноста на течностите со висок вискозен.Јакните со дупчиња се одличен избор и за мали и за големи тенкови.За големи апликации, јакните со дупчиња обезбедуваат поголем пад на притисокот по пониска цена од конвенционалните дизајни на јакни.

 • Статички кристализатор за топење Изработен со разменувач на топлина со дупчиња за перници

  Статички кристализатор за топење Изработен со разменувач на топлина со дупчиња за перници

  Статичкиот кристализатор за топење прави статична стопена смеса кристализација, потење и топење на површината на плочите на Platecoil во фази, со што на крајот се прочистува еден или повеќе производи од смесата.Се нарекува и Platecoil кристализатор без растворувачи бидејќи не се користи растворувач во процесот на кристализација и прочистување.Статичкиот кристализатор за топење иновативно користи Platecoil плочи како елементи за пренос на топлина и инхерентно има предности што ги немаат конвенционалните технологии за сепарација.

 • Чилер за филм што паѓа произведува 0~1℃ ледена вода

  Чилер за филм што паѓа произведува 0~1℃ ледена вода

  Чилер за паѓање на филмови е разменувач на топлина на Platecoil плоча што ја лади водата до саканата температура.Специјалната структура на филм за паѓање на Platecoil може широко да се користи во процесите на правење мраз и ладење.Оваа ефикасна и безбедна технологија ја користи гравитацијата за да формира тенок слој на целата површина на плочата Platecoil, постигнувајќи ефект на брзо ладење на течноста до точката на замрзнување.Чилерите со филм за паѓање од не'рѓосувачки челик се вертикално инсталирани во кабинетот од не'рѓосувачки челик, со топла разладена вода што влегува во горниот дел од кабината и се вбризгува во фиоката за дистрибуција на вода.Фиоката за дистрибуција на вода рамномерно го поминува протокот на вода и паѓа на двете страни на плочата за ладење.Целосниот проток и нецикличниот дизајн на чилерот со филм за паѓање на перницата обезбедува поголем капацитет и помал пад на притисокот на течноста за ладење, постигнувајќи најбрзо и најекономично ладење.

 • Разменувач на топлина за потопување направен со чинии за перници

  Разменувач на топлина за потопување направен со чинии за перници

  Потопниот разменувач на топлина е индивидуална перница или банка со неколку ласерски заварени плочки за перници кои се потопени во контејнер со течност.Медиумот во чиниите ги загрева или лади производите во садот, во зависност од вашите потреби.Ова може да се направи во континуиран или сериски процес.Дизајнот гарантира дека плочите се лесни за чистење и одржување.

 • Банка за мраз за складирање на ледена вода

  Банка за мраз за складирање на ледена вода

  Ice Bank се состои од голем број на фибер ласерски заварени перници кои се закачени во резервоар со вода.Ледениот брег ја замрзнува водата во мраз ноќе со ниско електрично полнење, а ќе се исклучи дење кога електричното полнење ќе се зголеми.Мразот ќе се стопи во ледена вода која може индиректно да се користи за ладење на производите, па ќе ги избегнете дополнителните скапи сметки за струја.

 • Машина за мраз на чинии со испарувач на чинии за перници

  Машина за мраз на чинии со испарувач на чинии за перници

  Машината за мраз на плочи е вид на машина за мраз која се состои од многу паралелно распоредени фибер ласерски заварени испарувачи на плочи од перница.Во машината за мраз на плочата, водата што треба да се олади се пумпа до врвот на испарувачите на плочата за перници и слободно тече на надворешната површина на плочите на испарувачот.Ладилното средство се испумпува во внатрешноста на плочите на испарувачот и ја лади водата додека не се замрзне, создавајќи рамномерно густ мраз на надворешната површина на плочите на испарувачот.

 • Машина за мраз за заштеда на енергија и ефикасна кашеста маса

  Машина за мраз за заштеда на енергија и ефикасна кашеста маса

  Кашеста маса мраз машина систем произведува кашеста маса мраз, исто така наречен течен мраз, тече мраз и течен мраз, тоа не е како другите ладење технологија.Кога се нанесува на преработка и ладење на производот, може да ја задржи свежината на производот подолго време, бидејќи кристалите на мразот се исклучително мали, мазни и совршено заоблени.Навлегува во сите агли и пукнатини на производот кои треба да се изладат.Ја отстранува топлината од производот со поголема брзина од другите форми на мраз.Ова резултира со најбрз пренос на топлина, ладење на производот веднаш и рамномерно, спречувајќи потенцијално оштетување на формирање на бактерии, ензимски реакции и обезбојување.

 • Разменувач на топлина за масовно цврсти материи Направен со плочести за перници

  Разменувач на топлина за масовно цврсти материи Направен со плочести за перници

  Разменувач на топлина со цврста плоча е еден вид опрема за индиректен пренос на топлина со цврсти честички од типот на плоча, може да го лади или загрее практично секој тип на рефус гранули и производи со проток на прашок.Основата на технологијата на разменувач на топлина на цврсти материи е гравитациониот тек на производот што се движи низ банка од ласерски заварени плочи разменувач на топлина.