1. За нас, Профил на компанијата22

За нас

Chemequip Industries Ltd.

Chemequip Industries Ltd. се наоѓа во индустрискиот парк Songjiang во градот Шангај, е професионален производител на Patecoil кој е плочен разменувач на топлина со висока ефикасност.Како лидер во технологијата за размена на топлина во Кина, имаме повеќе од седумдесет независни патенти за интелектуална сопственост и положивме ISO9001 сертификат.Ние, исто така, воведуваме напредна технологија и опрема од Северна Америка и Европа за опслужување на современите индустрии во областа на прехранбената, хемиската, енергетската, фармацевтската, заштитата на животната средина и така натаму.Врз основа на речиси дваесетгодишно искуство, можеме да ја обезбедиме основната конкурентност за проекти, како што се технологијата, квалитетот и брзото време на испорака, кои ќе помогнат да се подобри конкуренцијата и профитабилноста на производите на вашиот пазар.

Главната работа на Chemequip е да составува разни разменувачи на топлина со висока ефикасност и модули за размена на топлина со плоча за пренос на топлина како основна компонента, вклучително и цврст разменувач на топлина, статичко топење кристализатор, чилер за паѓачки филм, разменувач на топлина со потопување, банка за мраз, машина за мраз на плочи, Резервоар со дупчиња, разменувач на топлина од димни гасови, разменувач на топлина за обновување на отпадната топлина, саќе јакни за греење и ладење, кондензатор, ладна плоча со подвижна лента, плочи за замрзнување на линијата за колење, ладни плочи за галванизација и така натаму.Во исто време, производите се извезуваат во повеќе од дваесет земји, како што се Германија, Канада, Чиле, Перу, Тајланд, Јапонија, Виетнам, Русија, Руанда, Кореја, Шпанија, САД, Бразил, Австралија итн. .

Chemequip Industries Ltd.-1

Наш партнер - Solex Thermal Science Lnc.

Solex Thermal Science Inc. е меѓународно признат производител на опрема за размена на топлина, со уникатната иновативна технологија и висококвалитетниот стручен и технички тим за да се добие добра репутација.Седиштето на Solex во Калгари, Канада, со оддел за развој на производи и технологија и има центар за технички услуги во Кина.Solex соработува со Chemequip повеќе од 18 години за да обезбеди ефективни решенија за загревање, ладење и сушење на рефус цврсти материи.

Солекс
ИСТОРИЈА
Chemequip произведуваше производи како што се чинии за перници, јакни со дупчиња, чилер за паѓање, кристализатор на статичко топење и така натаму за клиенти од повеќе од 20 земји.
2023 година
Chemequip произведуваше производи како што се чинии за перници, јакни со дупчиња, чилер за паѓање, кристализатор на статичко топење и така натаму за клиенти од повеќе од 20 земји.
Во 2021 година, во тешки ситуации на епидемијата на СОВИД-19, квантитетот на проектите на Solex Platecoil на кинескиот пазар достигна 1550 комплети.
2021 година
Во 2021 година, во тешки ситуации на епидемијата на СОВИД-19, квантитетот на проектите на Solex Platecoil на кинескиот пазар достигна 1550 комплети.
Chemequip гради нова интелигентна производствена база од 23000 m².
2019 година
Chemequip гради нова интелигентна производствена база од 23000 m².
Во 2013 година, Chemequip основа производствен погон во градот Шангај заедно со Solex.
2013 година
Во 2013 година, Chemequip основа производствен погон во градот Шангај заедно со Solex.
Компанијата Bulkflow го промени името во Solex Thermal Science Inc. и ја совлада науката зад технологијата.
2008 година
Компанијата Bulkflow го промени името во Solex Thermal Science Inc. и ја совлада науката зад технологијата.
Во 2005 година, Chemequip стана единствениот агент на компанијата Bulkflow во Кина.
2005 година
Во 2005 година, Chemequip стана единствениот агент на компанијата Bulkflow во Кина.
Основана е посветена компанија Bulkflow со технологија за пренос на топлина.
1999 година
Основана е посветена компанија Bulkflow со технологија за пренос на топлина.
Пронаоѓачот на технологијата за пренос на топлина на Solex Platecoil, доби вистинско меѓународно право на патент.
1980-ти
Пронаоѓачот на технологијата за пренос на топлина на Solex Platecoil, доби вистинско меѓународно право на патент.