Банер

Чоколадо

Чоколадо

Апликации за јакни во дупчиња во чоколадната индустрија

Производството на чоколадо со добар квалитет бара многу прецизен процес на производство.Ладењето и загревањето на какаото, при мешање, кристализација и слично, бара најголема точност.СоРазменувач на топлина со стегач(Dimple Jacket) температурата може да се регулира рамномерно и доследно.При подоцнежната обработка на чоколадото во посакуваната форма, важно е температурата да не се зголеми премногу.На крајот на краиштата, чоколадото не може да се стопи.Во најнапредните тунели за ладење на чоколадо, нашите Плочи за перници се обработуваат за добро ладење на калени и преработени чоколадни производи.

Јакна со дупчиња за загревање на чоколадо

Доследно загревање на резервоари за чоколада

По согорувањето се мелат парчињата какао, врвките.Маснотиите што се наоѓаат во парчињата какао се нарекуваат какао путер.Со мелење на врвките многу ситно се ослободува овој путер од какао.Ова се прави во резервоари со какао маса каде што врвовите се топат и се мелат на температура повисока од 35 °C.Резервоарите со какао маса може да се премачкаат соПлочи за перницида ја одржува температурата константна, при мелење и топење.

Ладење на резервоари за чоколадо

Топењето на чоколадото мора да се прави полека и на ниска температура, со не многу висока температурна разлика.Ако температурата на чоколадата стане превисока за време на топењето, аромите исчезнуваат, а кувертурата станува зрнеста и досадна откако ќе се зацврсти.Затоа, резервоарот за какао мора да се загрее на рамномерна температура.Во многу резервоари за какао сега можете да најдетеПлочи за перници.Ова обезбедува постојано загревање на резервоарот до саканата температура.Чоколадото ќе се загрева индиректно, полека и рамномерно.Оваа индиректна форма на загревање има ефект на о бејн-мари.